Resandefolkets dag den 29 september i Skellefteå

DIKKO kommer i samarbete med RUNG, Sensus, stadsbiblioteket, Skellefteå kommun och Västerbottensteatern arrangera Resandefolkets dag den 29 september i Skellefteå.

Resandefolket dag firas för att uppmärksamma det datum och den grupp i minoriteten romer som var de som kom till Norden först. De anlände enligt Stockholm stads tänkebok den 29 september 1512. Det är för över 500 år sedan och idag kallas den gruppen för Resandefolket, resanderomer, resande eller dinglare.

Minoriteten romer består av fem grupper:

  • resandefolket
  • svenska romer
  • finska romer
  • utomnordiska romer
  • nyanlända romer

– Vi är i full färd med planeringen säger de involverade i projektet. Det kommer bli en dag fylld av fantastiska upplevelser. Vi kommer vara överallt i Sara Kulturhus.

OCH

Tscandala/Tattaren med och av Lindy Larsson som tillsammans med Bon Bon Band kommer ge oss den oförglömliga föreställningen.

Missa inte detta!

Dagen kommer arrangeras på Sara Kulturhus i Skellefteå och arrangörer är RUNG, Sensus, DIKKO, stadsbiblioteket, Västerbottensteatern och Skellefteå kommun.

Följ Förlag DIKKO Facebooksida så får du snabbt de senaste uppdateringarna.

Att publicera böcker, skapa gratis PDF-böcker, ta fram utställningar eller spel kostar pengar därför använder förlaget sig av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet.
Förlag DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046
IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS

Redaktionen förlag DIKKO
forlag@dikko.nu