6. Nya resande, av Stephan Skougaard Carlsson

Bok nummer 6: Nya Resande 

Kontakta Stephan via mail nyaresande@gmail.com för beställning, eller fråga efter boken på ditt lokala bibliotek.

Förlag DIKKO forlagdikko.nu
© Britt-Inger Hedström Lundqvist,
Johanna Olsson & Linda Lundqvist
Förlag DIKKO 2023
FÖRFATTARE Stephan Skougaard Carlsson
OMSLAGSBILD Mats Genberg
LAYOUT Förlag DIKKO
TRYCK Arkitektkopia Skellefteå

ISBN 978-91-527-5557-0


De far land och rike runt, säljer tavlor, festar, och gör suspekta bilaffärer. De är ”Tattare”. Bland dessa hamnade det lilla barnhemsbarnet Stephan i början av sextiotalet. Vi får följa hans resa genom öden och äventyr till dagen då han som ung man tog steget in i en helt annan verklighet. I sin förra succébok, den uppmärksammade och kritikerrosade “Malme som jag ser det” skrev han om en del av Malmös dolda historia, denna gången berättar han sin egen. “Nya Resande” är en biografi över Stephans första fantastiska femton år .

Kulturrådet, RUNG och DIKKO har bidragit till att boken tryckts.

Bokens första recension har Rick Titrö gett:

Allra starkast blir det när författaren Stephan Skougaard kliver upp på scen för att med varm stämma läsa några rader ur sin kommande bok Nya resande. En gripande uppväxtskildring över fosterhem, rallarsvingar och både bra och utmärkt dåliga val. Allt det där som också är en del av stadens historia. När Stephans recitation varvas med Åsas sång som en smygpremiär av deras gemensamma musikal Medan vattnet flöt under broarna är jag inte långt till tårarna.

HÄR länken till hela inlägget.

Det är även då som Stephan och Åsa har tänkt ha premiär för teater- och musikföreställningen ”Medan vattnet flöt under broarna” som Stephan skrivit och Åsa Bällsten gjort musiken till. Musiken kommer att ges ut på Maräng records, där Åsa tidigare gett ut skivan ”Ett sätt”.

Boken är en självbiografi som slutar med att jag är 15 år och flyttar hemifrån. Den handlar om att vara resande i Malmö för 60 år sedan. Men den handlar också om att vara barn, och att vara annorlunda, att vara nyfiken och impulsiv.

Gå gärna in och gilla Förlag DIKKO Facebooksida