6. Nya resande, av Stephan Skougaard Carlsson

Stephan Skougaard Carlssons nya bok ”Nya resande” Bokrelease Stephan Skougaard: ”Nya Resande” 28 november på Medley i Malmö

Vill du köpa en bok: Nya Resande kostar 300 kronor, inklusive frakt.
Beställer du en bok direkt av Stephan så signerar han den skriv din adress till: nyaresande@gmail.com och betala till swich: 0700060020

De far land och rike runt, säljer tavlor, festar, och gör suspekta bilaffärer. De är ”Tattare”. Bland dessa hamnade det lilla barnhemsbarnet Stephan i början av sextiotalet. Vi får följa hans resa genom öden och äventyr till dagen då han som ung man tog steget in i en helt annan verklighet. I sin förra succébok, den uppmärksammade och kritikerrosade “Malme som jag ser det” skrev han om en del av Malmös dolda historia, denna gången berättar han sin egen. “Nya Resande” är en biografi över Stephans första fantastiska femton år .

Bokens första recension har Rick Titrö gett:

Allra starkast blir det när författaren Stephan Skougaard kliver upp på scen för att med varm stämma läsa några rader ur sin kommande bok Nya resande. En gripande uppväxtskildring över fosterhem, rallarsvingar och både bra och utmärkt dåliga val. Allt det där som också är en del av stadens historia. När Stephans recitation varvas med Åsas sång som en smygpremiär av deras gemensamma musikal Medan vattnet flöt under broarna är jag inte långt till tårarna.

HÄR länken till hela inlägget.

Det är även då som Stephan och Åsa har tänkt ha premiär för teater- och musikföreställningen ”Medan vattnet flöt under broarna” som Stephan skrivit och Åsa Bällsten gjort musiken till. Musiken kommer att ges ut på Maräng records, där Åsa tidigare gett ut skivan ”Ett sätt”.

Boken är en självbiografi som slutar med att jag är 15 år och flyttar hemifrån. Den handlar om att vara resande i Malmö för 60 år sedan. Men den handlar också om att vara barn, och att vara annorlunda, att vara nyfiken och impulsiv.

Teaterföreställningen baseras på Stephans båda böcker. Dels de första boken som från början var en blogg. Den heter ”Malme som jag ser det” och gavs ut 2011, samt den nya boken ”Nya resande” som kommer runt jul. Att det blev Åsa och Stephan som gör föreställningen tillsammans säger Stephan beror på att de har så roligt ihop.

Förlag DIKKO forlagdikko.nu
© Britt-Inger Hedström Lundqvist,
Johanna Olsson & Linda Lundqvist
Förlag DIKKO 2023
FÖRFATTARE Stephan Skougaard Carlsson
OMSLAGSBILD Mats Genberg
LAYOUT Förlag DIKKO
TRYCK Arkitektkopia Skellefteå

ISBN 978-91-527-5557-0

Gå gärna in och gilla Förlag DIKKO Facebooksida