Tala ut

Är du HBTQI+ och identifierar dig som rom_nja eller resande? Vi vill höra från dig!  Skicka din intresseanmälan eller personliga berättelse senast den 8 april 2024.

Bokprojektet Queer Roma och Resande i Norden är ett community projekt som vill dela personliga berättelser och erfarenheter av vad det innebär att vara rom_nja/resande och HBTQI+ i Sverige idag. 

Vi vill samla in berättelser från romska och resande hbtqi-personer, berättelser om utmaningar och svårigheter som du möter i det svenska samhället, men också berättelser om hur vi kan stödja varandra, eller hur andra i våra familjer eller vänkretsar uppmuntrade och hjälpte oss att leva våra autentiska liv.

Syftet med projektet är att öka medvetenheten om situationen för romska och resande LGBTQI+-personer i Norden och dela berättelser som kan hjälpa många i deras processer att bygga upp självkärlek och acceptans. Dessutom vill vi påverka relevanta institutioner att skapa ett stödsystem som är skräddarsytt för behoven hos HBTQI+ romer och resande. Din röst och erfarenhet är viktig.