Sagan om Valentin

Sagan om Valentin kostar 150 kronor (inklusive frakt)

Betala via swish 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Skriv in numret på boken/böckerna på inbetalningen och skicka sedan ett mail till forlag@dikko.nu med ditt namn och din adress samt de titlar du betalat för.

Om du betalar från ett annat land så är vår IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395 och
BIC: NDEASESS

Sagan om Valentin, skriven på svenska och resanderomani

Sagan om Valentin är en berättelse som är hämtad från det publicerade och opublicerade materialet från Dinglarens väg – Vorsnos drom. Sagan om Valentin kommer ges ut av förlag DIKKO och är ett samarbete mellan RUNG, magasin DIKKO och förlag DIKKO. Kulturrådet har beviljat medel till boken.

Det är en varm dag. Mormor tar en flaska med vatten från gårdens brunn. De plockar många äpplen i stora hinkar.

Dova honkar jek tatto dives. Puranodeja ler jek pava ninna pani fan kerns panikev. Kava ler but pabbar an baroa kippar.

Sagan som består av olika berättelser har bearbetats och anpassats till varandra för att fungera som en saga av Britt-Inger Hedström Lundqvist. Därefter har berättelsen direktöversatts till resanderomani av resande från Norrland, Sonny Carlsson och Linda Lundqvist.

I boken får man följa Valentin som är och hälsar på sin mormor på en skrotgård. Där umgås han med djuren och med grannflickan. Man får följa Valentin på upptåg och äventyr under hans sommar hos sin mormor.

Tanken med boken är att barn (och vuxna) ska kunna få hjälp av sagan att lära sig språket. Sagan är först skriven på svenska och därefter är sagan direktöversatt till resanderomani.
Det innebär att efter att man läst meningen på svenska kan gå till meningen på resanderomani och hitta igen orden översatta.

Boken ges ut av förlag DIKKO och är den första boken som ges ut i förlagets regi. Sagan om Valentin och Resandefolkets berättelser – Vorsnos manusch är två av tre böcker som är skriven med temat De ofrivilligt åsidosatta. Den första heter Dinglarens väg – Vorsnos drom.

Förlag DIKKO forlagdikko.nu
© Britt-Inger Hedström Lundqvist, Linda Lundqvist
Förlag DIKKO 2022
OMSLAGSBILD, ILLUSTRATIONER Malin Andersson
FORMGIVNING Britt-Inger Hedström Lundqvist
LAYOUT Elina Rosell
TRYCK Arkitektkopia Skellefteå
ISBN 978-91-527-0022-8

Gå gärna in och gilla Förlag DIKKO Facebooksida

Tanken är att vi från Förlag DIKKO ska åka runt i Sverige i juni för att prata om de böcker som vi har tagit fram och har på gång. Om det finns ett intresse av att vi ska komma och föreläsa eller om ordna en workshop på just ert bibliotek kan ni höra av er till forlag@dikko.nu eller ringa 076 844 51 61

Redaktionen består av Britt-Inger, Linda och Johanna


En miniutställning om Sagan om Valentin som fanns på Minoritetsfestivalen i Umeå sommaren 2022