Ha en underbar julhelg med många fina läsupplevelser

Vi startade förlag DIKKO i början av 2022 och har sedan dess gett ut inte mindre än fem böcker och har två till på gång. Queer Roma i Norden som är ett Nordiskt samarbetsprojekt och Sätt ner foten som är en ny bok om rasism som beräknas till vintern 2024. Vi har dessutom publicerat en av våra PDF- böcker och fler är på gång.

Förutom böckerna är DIKKO även med i andra projekt så som RomaniMemory som DIKKO och RUNG tog fram inför julen i år. Spelet är ett bidrag till den revitaliseringsprocess som behövs för att återta språket romani.

DIKKO och RUNG har även tagit fram en vandringsutställning med Samtida och dåtida Resandekonstnärer och hantverkare som kommer att kunna bokas via Sensus i början av 2024. Förlag DIKKO har också beviljats medel från Olof Palmes minnesfond för att skapa en vandringsutställning kopplat till boken Queer Roma i Norden som beräknas bli klar under 2024.

Det allra senaste projektet som DIKKO är samarbetspartner i är Romanifolkens studenter i Norden »Romska och Resande studenter i Norden» som kommer gå av stapeln under 2024. RUNG är projektägare och projektet har beviljats pengar av Nordisk kulturkontakt.

Vi har också funderingar på att ge ut fler spel och bidra till den revitaliseringsprocess som behövs för att återta språket romani. Men här är vi mest i planeringsstadiet så håll ögonen öppna så ni inte missar när det kommer.

Att publicera böcker, skapa gratis PDF-böcker, ta fram utställningar eller spel kostar pengar därför använder förlaget sig av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet.
Förlag DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046
IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS

Häng med oss på vår spännande resa och väl mött 2024!

Britt-Inger, Linda, Johanna och Cecilia