Bryt Mönstret: en praktisk guide för att bekämpa rasism släpps som en gratis nedladdningsbar PDF-bok

Bryt mönstret – En antirasistisk verktygslåda” förklarar rasismtyper, former och motåtgärder genom handledning, texter, workshops och berättelser. Boken finns nu att ladda ner som en gratis PDF-bok. Boken finns även att köpa för det reducerade priset 175 kronor (inklusive frakt), så vill du köpa en bok gå in HÄR.

”Bryt Mönstret – En antirasistisk verktygslåda” ger dig som lärare/ledare praktiska verktyg för att kunna jobba förebyggande och mot rasism. Materialet går att använda i grundskolans senare år och gymnasieskolan och därför finns många exempel i boken från skolvärlden. Men boken går lika bra att användas utanför skolmiljön, i studieförbund, föreningar eller på arbetsplatser. Mirjam Haj Younes ville skapa en bok med redskap där ledaren inte behöver ha mycket förkunskaper om rasism för att ta sig an det kontroversiella ämnet utan där ledaren lär sig tillsammans med eleverna/deltagarna.

Sprid ordet om boken, hjälp oss att skapa ett samhälle för alla.

Bryt Mönstret – En antirasistisk verktygslåda innehåller en handledning, faktatexter med tillhörande workshops och berättelser. Samtliga kapitel i boken har workshops med ett gemensamt nivåupplägg. Det innebär att varje kapitel har tre olika workshops, en som är mild, en som är medium och en som är stark.

Bryt mönstret – En antirasistisk verktygslåda görs inte med ett ekonomiskt intresse och släpps därför som en gratis PDF på förlagets webbplats.

Boken har tagits fram i ett samarbete mellan författaren Mirjam Haj Younes, förlag DIKKO och studieförbundet Sensus. Kulturrådet och Olof Palmes minnesfond har beviljat medel till boken.

Kontaktuppgifter:
Författaren: Mirjam Haj Younes – mirjam.haj.younes@gmail.com
Förlaget: Britt-Inger Hedström Lundqvist – forlag@dikko.nu